Onze cattery

Sinds 1994 houden wij ons bezig met het fokken van Abessijnen. Hoewel we dus al wel een tijd bezig zijn, hebben we niet zo veel nesten gehad.
In 2008 zijn we met onze Cattery een nieuw tijdperk in gegaan: We hebben een eigen kater angeschaft op 20 september 2008 is FIN* Omanion Aatos de gelederen komen versterken.
We hebben in juli 2004 onverwachts gezinsuitbreiding gekregen. We hebben 2 zilveren dames gekregen van een Engelse mevrouw die naar Rhiaad verhuist en maar één van haar katten mee kan nemen. Op 26 juli 2004 zijn moeder Ceilidh (een Blauw Zilver Tortie) en Whisper haar Zwart Zilveren dochter bij ons komen wonen, met de afspraak dat er in de toekomst een kitten van beide dames weer naar de fokster terug zou gaan. Helaas hebben we van deze twee dames ook weer afscheid moeten nemen. Afscheid van Ceilidh omdat ze aan de gevolgen van Amyloïdose is overleden. Door dit gegeven wilden wij niet verder fokken met Whisper. Maar de fokker van Ceilidh en Whisper wilde wel doorgaan met haar in haar zilverlijn. Daarom is Whisper 31 oktober 2005 naar Canada afgereisd. Om daar bij een vriendin van de fokster verder voor de fok te worden ingezet.
In 2003 hebben we twee Zilver Abessijn poezen over laten komen uit Australië: Shadowlea Ashnessea, een Zwart Zilver en Nivalis Silver Hithluin, een Blauw Zilver.

Van de 'reguliere' kleuren richten we ons voornamelijk op de Blauwe en Sorrel Abessijnen, hoewel dit betekend dat de andere kleuren ook regelmatig opduiken. In Zilver zullen we ons voornamelijk richten op Zwart Zilver, daarnaast zullen er ook regelmatig Sorrel en Blauw Zilvers opduiken.
Een regel waar wij sterk aan vasthouden is gezondheid en karakter gaan boven alles. Wij geloven niet in fokken om zoveel mogelijk Abessijnen op de wereld te zetten. Wij proberen wel met ieder nestje de zwakke punten van de ouders te verbeteren.
Helaas hebben wij kennis gemaakt met één van de 'zwakke' punten van de Abessijn: Onze eerste fokpoes en haar dochter zijn niet voor de fok te gebruiken omdat ze allebei PL (Patella Luxatie - loszittende knieschijven, waardoor de kat potentieel kreupel is) hebben. Hierdoor zijn wij vier jaar uit de 'running' geweest omdat we lang hebben gezocht naar een kitten waarmee wij weer zouden willen gaan fokken. We hebben hoge eisen gesteld aan de ouders en de lijnen van dit dier.
Wij geloven in testen. Alleen door te testen weten we zeker dat een dier geen PL heeft. Wij testen ook op PRA (Progressieve Retina Atrofie - loslaten van het netvlies waardoor de kat blind wordt) en we DNA testen onze katten op PK Deficiency (Pyruvate Kinase Deficiency - dit veroorzaakt chronische bloedarmoede wat uiteindelijk het leven van de kat zal kosten).

Onze voorwaarden voor het plaatsen van een kitten: